Fiica antrenorului de la SCM Zalău a murit în masacrul din Belgrad. Un copil de 13 ani și-a ucis cu sânge rece profesorii și colegii

S-a dat alarmă într-o școală bine cotată din Belgrad, acolo unde un elev eminent a ucis cu sânge rece mai mulți profesori, dar și alți tineri.

Băiatul i-a furat armele tatălui său, doctor de meserie, care deținea acte pentru ele și care-l învățase cum să le mânuiască, a intrat în școala unde studia și nu s-a oprit până nu i-a văzut la pământ pe toți cei care se aflau pe lista sa.

Copilul, olimpic la matematică și istorie, supărat că era supus bullyingului, își premeditase atacul, iar cei uciși sunt și cei alături de care petrecuse în weekend.

„Avea o listă de copii pe care plănuia să îi ucidă. Şi-a desenat planurile şcolii, cu intrări şi ieşiri, desenul a fost găsit în banca lui. Şi el însuşi a spus că avea ţinte prioritare. Desenul seamănă cu un joc video sau film de groază şi arată că a plănuit în detaliu cum să intre în fiecare clasă şi cum să lichideze fiecare copil”, a declarat Veselin Milic, şeful Poliţiei din Belgrad, notează observatornews.ro.

„Un băiat era împuşcat în picior. O fată a fost rănită şi cred că şi alţi doi băieţi. Dar nu i-a împuşcat pe toţi. A fost oribil”/ „Am fost în aceeaşi clasă, dar eu m-am mutat în al doilea semestru.

Era un tip tăcut, drăguţ, lua note bune, dar nu ştiam prea multe despre el, nu era prea prietenos. Cu siguranţă nu mă aşteptam la asta, povestesc colegele minorului

Pentru a scăpa cu viață, o elevă s-a prefăcut moartă lângă colegul său, deja ucis, iar când minorul atacator a dispărut, aceasta a sărit pe geam și a alergat până acasă.

„Copilul meu a supravieţuit, nu vă puteţi imagina. A văzut un bărbat căzut la pământ, împuşcături, a luat-o la fugă, a crezut că băiatul cu arma o să vină după ea. Este şocată”, spune Astrid Merlini, mama unei eleve.

Din păcate, însă, printre cei care nu s-au putut apăra de furia minorului se numără și fiica antrenorului de SCM Zalău.

Fata de doar 13 ani a fost împușcată mortal de elevul din Belgrad, acolo unde, după cele întâmplate, antrenorul din România a ajuns de urgență.

„El a fost anunţat în primă fază că nu este găsită. I-a fost confirmat de acasă. Într-adevăr, fiica dânsului a fost ucisă şi a plecat de urgenţă în Serbia”, spune Gabriel Terheș, director sportiv SCM Zalău.

În urma tragediei pe care a produs-o, minorul a alertat chiar el autoritățile, la scurt timp de când s-a dat alarma fiind prins chiar în incinta unității de învățământ.

Gestul său, care nu poate fi pedepsit, pe motiv că atacatorul este prea mic, în timp ce tatăl său, deținător de arme, a fost arestat, i-a siderat pe profesorii școlii unde s-a produs nenorocirea. Mulți nu înțeleg ce l-a putut împinge pe minor la un asemenea gest.

„Ce împinge un copil de 14 ani să tragă ca să ucidă? Nu a tras în aer, nu le-a tras în picioare, a tras în piept, în burtă. Chiar şi în cap. Nu am răspunsul la această întrebare”, spune Jelena Jancovic, reprezentant al profesorilor.

De altfel, atacul elevului l-a făcut pe primul orașului să ia atitudine. Școlile din zonă au fost închise, copii au fost evacuați, dar spune că, după o asemenea tragedie, este necesară o și mai mare securitate în unitățile de învățământ.

„Toţi copiii au fost evacuaţi prin uşa din spate a şcolii. Avem camere de supraveghere, dar asta este o lecţie, avem nevoie şi de detectoare de metale. Este o tragedie imensă. Nu s-a mai auzit de aşa ceva aici, în Vracar, nici în Belgrad, cred că nici în Serbia”, a precizat Milan Nedejkovic, primarul din Vracar, potrivit wowbiz.ro